معرفی پروژه:
این شرکت در نظر دارد نسبت به احداث یک سامانۀ تولید همزمان برق و حرارت در منطقۀ آزاد دوغارون اقدام نماید. نمودار ارائه شده، نشریۀ آمار تفضیلی صنعت برق ایران نشان میدهد که بهخاطر افزایش روزافزون مصرف برق داخلی تقریبا ۱۰ درصد سالانه “به گزارش شرکت توزیع برق منطقه ای خراسان” میزان سالانۀ برق صادراتی کشور ایران به کشورهای همسایه در حال افت میباشد. حال این شرکت با انجام مطالعات میدانی وسیع در حوزۀ مجوزات، قوانین و مقررات داخلی و منطقه در حوزۀ صادارات برق، فرایند اداری و مجوزات لازم برای شروع عملیاتی صادرات برق به افغانستان را در دستور کار قرار داده است.

- نیروگاه حرارتی مقیاس کوچک
معمولاً در مولدهای قدرت امروزی، از سوزاندن سوختهای فسیلی و حرارت حاصله، برای تولید قدرت محوری و سپس تبدیل آن به انرژی الکتریسیته استفاده میشود. متداولترین این سامانهها نیروگاههای عظیم برق میباشند. در نیروگاههای حرارتی که سهم عمدهای در تأمین نیاز الکتریسیته جوامع مختلف دارند، بطور متوسط تنها یک سوم انرژی سوخت ورودی به انرژی مفید الکتریسیته تبدیل میشود. در کشور ایران بازدۀ معمول نیروگاههای حرارتی چیزی در حدود ۳۴% است. در این نیروگاهها مقدار زیادی انرژی حرارتی از طرق مختلف مانند کندانسور، دیگ بخار، برج خنککن، پمپها و سامانه لوله کشی موجود در تأسیسات و …. به هدر می رود. از این گذشته در شبکههای انتقال برق نیز در کشور ما انرژی الکتریسیتۀ تولیدی تلف میشود که اگر تولید برق در محل مصرف آن انجام شود عملاً این مقدار اتلاف وجود نخواهد داشت.

- از مزایای این نمونه از این سامانه های نیروگاهی
- سادگی استفاده
- قیمت ارزان
- نصب سریع
- حجم کوچک
- عدم نیاز به آب (درسیکل اصلی نیروگاه هیچگونه نیازی به آب نبوده اما درتجهیزات جانبی به جهت مواردی از قبیل خنککاری در سرعتهای بالا نیاز به آب میباشد)
- راهاندازی سریع
- نیاز به پرسنل کم
- صنایعی پر کاربرد در بهره برداری CHP
- صنایع کاغذسازی
- فرایندهای تولید مواد غذایی
- صنایع نساجی
- صنایع داروسازی
- صنایع سرامیکسازی
- صنایع سیمان و آجرسازی
- فرایندهای چوبی و تیرهای چوبی
- صنایع گلخانهای و باغی
- صنایع پالایش نفت
- آبشیرینکن
برخی از سامانه های تولید همزمان برق و حرارت
- سامانههای CHP کانتینری
- سامانههای CHP دائمکار چندکاربره